Trenger du nye dekk eller felger, har vi stort utvalg i alle prisklasser. Flere av Snap Drive sine avdelinger tilbyr også dekkhotell.

Finn de beste bildekkene
Trenger du nye bildekk kan det å orientere seg og finne de beste for din bil og kjørebehov oppleves som en litt uoverkommelig oppgave.

Hos Snap Drive har vi dekk i alle prisklasser, og kan tilby kvalitetsdekk fra Nokian, Goodyear, Sava, Falken, Sailun med flere. Synes du fortsatt det er vanskelig å velge, er du velkommen til å ringe oss eller komme innom for å få veiledning og råd.

Du finner med informasjon om sommerdekk og vinterdekk i lenkene nedenfor.

Sommerdekk                                        Vinterdekk

 

Mann som bytter dekk på Snap Drive-verksted

Når bør du bytte dekk?

En ting er reglene for sommer- og vinterdekk, men har du tenkt over om du må bytte dekk utover det? Om de begynner å bli slitt og hvor gamle de er, har noe å si for hvor trygg bilen din er på veien.

Minimum mønsterdybde

Mønsterdybde på dekk er viktig blant annet for å sikre godt veigrep. Det er så viktig at det er fastsatte krav til hvor dypt mønsteret på dekk minimum skal være. Kort oppsummert er kravene til mønsterdybde som følger (per 2019):

  •      Vinterdekk: minimum 3 mm                    Snap Drive anbefaler minimum 4 mm
  •      Sommerdekk: minimum 1,6 mm             Snap Drive anbefaler minimum 3 mm   

Vær klar over at det er egne regler for tunge kjøretøy (over 3500 kilo tillatt totalvekt).

Dekkenes alder

Tidligere har det blitt sagt at gummi på dekk blir dårlige med tiden. Det stemmer – delvis. Om nye, ubrukte dekk har blitt korrekt oppbevart, viser nemlig flere tester at de ikke er dårligere kvalitetsmessig enn «ferske», tilsvarende dekk. Seriøse forhandlere oppbevarer dekk slik det er anbefalt: mørkt, og i stabil, sval temperatur.

Dekk som er i bruk, og ikke har blitt slitt til under minimumskravet, bør uansett skiftes etter om lag 3-4 år. Det er fordi dekk i bruk blir utsatt for en rekke belastninger som påvirker gummien, som UV-stråling, ozon og ulike kjemikalier fra underlaget.

Tips for å sjekke dekkene

Gjør det til en vane å sjekke dekkene jevnlig – spesielt lufttrykk. Ta også en kikk av og til for å sikre at ikke mønsteret blir slitt ulikt – har dekket blitt mye mer slitt på en kant enn den andre, eller bilen trekker til siden, kan det være lurt med en grundigere sjekk på et verksted. Det kan for eksempel skyldes feil på hjulstillingen. Snap Drive er spesialister på hjulstilling og har topp moderne utstyr for å sjekke hjulstillingen på bilen din.

Dekkoppbevaring og vedlikehold

Når dekkene ikke er i bruk, bør de oppbevares mørkt, på et sted med stabil, sval temperatur. Pakk de gjerne inn i plast. Før du pakker de inn bør de vaskes, og renses for småstein. Dekk på felg kan oppbevares både liggende og stående.

Har du ikke plass til å lagre dekkene dine trygt selv, eller ønsker en lettvint løsning, tilbyr flere av våre verksteder også dekkhotell.

Hva er TPMS, og hvor viktig er det?

TPMS står for Tire Pressure Monitoring System – på norsk gjerne forklart som automatisk trykkovervåkingssystem eller integrert dekktrykksensor.

TPMS ble påbudt i alle personbiler registrert etter 1. november 2014. Enkelte eldre bilmodeller kan også ha dette montert.

Det elektroniske overvåkingssystemet gir automatisk varsling eller direkte visning i displayet med informasjon om trykktap i ett eller flere dekk om det oppstår problemer med et dekk.

På grunn av den komplekse teknikken i TPMS blir det vanskeligere for forbrukeren å gjennomføre service på dekkene selv. Når varselsignalet lyser (f.eks. defekt dekk eller defekt sensor), og ved dekkskift trengs tilsvarende utstyr som brukes på dekkverksted eller forhandler som tilbyr passende service.

Snap Drive har kompetanse og utstyr for vedlikehold av TPMS for din bil.

Hjul- og dekkskift – hva er forskjellen?

Dekkskift og hjulskift er to forskjellige ting. Dette er forskjellen:

  •      Hjulskift er det som gjøres når du skal bytte fra for eksempel vinterdekk til sommerdekk.
  •      Dekkskift er når nye dekk settes på eksisterende eller nye felger. Montering av dekk på felg krever spesialutstyr, noe alle våre verksteder har.

Felger

Uansett om du trenger eller ønsker nye felger, har vi et stort utvalg i alle prisklasser. Bruk felgviseren for å finne de beste felgene til din bil. Søk med registreringsnummer eller merke og modell for å få se hvilke felger som passer.

Vær oppmerksom på at prisene i felgviseren er veiledende, og oppgitt uten merverdiavgift (MVA). MVA  for dekk til privatbiler er per 2019 på 25%.

Felger finner du her:

Snap Drive felgvisning

Dekkhotell

Å la våre rutinerte ansatte skifte hjul for deg mens du tar deg en kaffekopp eller leser noen nyheter, er lettvint. Det er også lettvint å la oss oppbevare hjulsettene dine på dekkhotell. Du slipper å bli møkkete når du løfter de inn og ut av bilen, vaske og merke de. Den jobben gjør vi for deg, inkludert i prisen. Sjekk med den avdelingen du foretrekker å bruke om de tilbyr oppbevaring av dekk, eller les mer her.