Hva er EU-kontroll?

EU-kontroll er en lovpålagt inspeksjon for å sikre at kjøretøy oppfyller miljø- og sikkerhetskrav fastsatt av EU. I Norge må alle biler som er fire år eller eldre gjennomgå denne kontrollen annethvert år.

EU-kontroll er også kjent som periodisk kjøretøykontroll (PKK). Det er obligatorisk og er med på å sikre at kjøretøy på norske veier har nødvendige sikkerhets- og miljøstandarder.

Kun sertifiserte verksteder med sertifiserte kontrollører har lov til å utføre EU-kontroll i Norge. Alle Snap Drives verksteder og kontrollører er godkjente av Statens Vegvesen.

 

Når skal bilen på EU-kontroll?

Tommelfingerregelen er at alle biler skal på EU-kontroll annethvert år. Nye personbiler har første kontroll fire år etter registreringsdatoen.

Du kan enkelt sjekke når bilen din skal på EU-kontroll. Det gjør du enten ved å se i vognkortet ditt, bruke online tjenester som Statens vegvesen tilbyr, eller sjekke hos ditt lokale verksted. Har du utført EU-kontroll ved våre verksteder før, kan vi enkelt finne ut når det er på tide med en ny.

Det er viktig å merke seg at EU-kontroll skal gjennomføres inntil fire måneder før fristen.

Sjekk frist for EU-kontroll


Hvor mye koster EU-kontroll hos Snap Drive?

Pris for EU-kontroll:

  •  Kr 1190,- (personbiler med tillatt totalvekt inntil 3500kg)
  •  Kr 1408,- (varebiler med tillatt totalvekt over 3500 kg). Gjelder Kokstad, Os, Forus, Åneby og Sluppen som har godkjent verksted opptil 7500 kg.
  • Kr 1408,- (tilhengere ifbm Tempo 100) Ring oss for mer informasjon om hvilke verksteder som tilbyr dette.
  • Som Snap Drive Lojal medlem får du en rekke fordeler, - se våre medlemsfordeler her
  • Kombinerer du service med EU-kontroll betaler kun kr 926,- for kontrollen

 

Hvor fort får jeg time til EU-kontroll?

Vi har 26 verksteder i hele landet og kan effektiv finne en ledig dag til EU-kontroll av din bil. Noen verksteder har lengre ventetid, men du kan forvente tid til kontroll innen 3-5 dager.

 

Hva sjekkes på EU-kontroll?

Under EU-kontrollen gjennomgår sertifisert kontrollør flere viktige sikkerhets- og miljøaspekter ved bilen. Dette inkluderer bremser, lys, dekk, styring, og utslipp. En fullstendig sjekkliste for EU-kontroll finner du her.  

Du leverer inn bilen på morgenen mellom klokken 07:00-08:00. Vi ringer deg eller sender en SMS om når bilen din er klar for henting samme dag. 

 

Hva skjer hvis du ikke består EU-kontrollen?

Hvis bilen din ikke består EU-kontrollen, vil vi ringe deg og forklare manglene. Dersom du ønsker at vi skal utbedre manglene, avtaler vi pris og utfører arbeidet samme dag. Når du henter bilen, har den bestått EU-kontrollen.

Dersom du ikke vil utbedre manglene samme dag, vil du motta en rapport som lister opp feil ved bilen. Du har da én måned til å utbedre feilene og ha en etterkontroll (PKK). Hvis bilen ikke blir godkjent innen fristen, kan du risikere å få kjøreforbud og bilen avskiltet.

 

EU-kontroll for elbil og veteranbil

Elbiler og veteranbiler har også krav på EU-kontroll. For veteranbiler, som er 30 år eller eldre, er kravet at de skal kontrolleres hvert femte år. Elbiler følger de samme reglene som bensin- og dieselbiler, men kontrollen vil fokusere mer på elektriske komponenter.

 

Hvordan forberede seg til EU-kontroll?

For å forberede bilen din til EU-kontroll, kan du sjekke lys, dekktrykk, og sørge for at bilen er ren og ryddig.

Ved innlevering av bil til EU-kontroll er det fint om følgende er tilgjengelig og synlig i bilen

  • Vognkort
  • Refleksvest
  • Varseltrekant
  • Ladekabel (elbil og hybridbil)

 

Fristen er snart ute og jeg har dårlig tid. Hva gjør jeg?

Mange opplever at EU-kontrollen kommer brått på. Det er ikke lov å kjøre en bil som ikke har bestått EU-kontrollen innen fristen.

Dersom du har dårlig tid, anbefaler vi deg å ringe vårt booking- og kompetansesenter på telefon 03010 eller 97703010. Vi hjelper deg med å finne ledig tid ved en av 26 verksteder raskt og effektivt.

Snap Drive utfører EU kontroll