Hvorfor er bilservice viktig?

Bilservice er ikke bare for å opprettholde garantier eller oppfylle forskrifter. Enten det er et planlagt vedlikehold eller at du brått ser varsellampene blinke, er service på bilen viktig for sikkerhet, ytelse og levetid. Vårt mål er at du skal ha en trygg og god bil så lenge som mulig. Bilservice er nøkkelen til å forlenge levetiden til bilen din, sikre tryggere kjøreturer og oppdage problemer før de blir store og dyre.

 

Hvor ofte må bilen på service?

Dette varierer ut i fra bilprodusentens serviceprogram, bilens alder, kjørelengde, modell og servicehistorikk. På en del moderne biler vil en servicelampe begynne å lyse i dashbordet når det er på tide å bestille service, men generelt anbefaler vi å følge produsentens anbefalinger, som ofte er regulert av intervaller basert på antall kjørte kilometer. Årlige servicebesøk eller service hvert 10.000–30.000 kilometer er også vanlig.

Inforamsjon om serviceprogrammet finner man i serviceheftet i bilen, eller i det digitale serviceheftet. 

 

Hva gjøres på service?

Mange bilmerker og produsenter har egne serviceprogrammer som vi følger. Kort fortalt kobler vi oss til bilen med diagnoseapparat, som forteller oss hva behovet er, enten det er å bytte bremsevæske, luftfilter, skifte plugger, eller automatolje. Nyere biler har ofte en grunnservice som skal tas annethvert år. Snap Drive kan utføre alle typer service på alle typer biler.

Er du usikker på hvilken service din bil har behov for, anbefaler vi deg å ringe vårt booking- og kompetansesenter. Der sitter 12 dedikerte folk med bilfaglig kompetanse som kan sjekke opp i register og svare deg på det du måtte lure på om nettopp din bil.

 

Hvor mye koster service på bil?

Prisene for bilservice varierer basert på bilmodell, bruk og serviceomfang.

Hos oss koster det fra 1900 kroner og oppover, alt etter bilens behov og hva du vil prioritere på det gitte tidspunktet.

Vi tilbyr også økonomiservice kalt Snap Drive Service 6+. Denne servicen inneholder:

  • Skift av motorolje og oljefilter,
  • Forstillingsanalyse
  • Visuell kontroll av blant annet bremser, hjuloppheng, drivverk, lys og batteri. 

Pris fra 2260 kroner.  

Kombinerer du service med EU-kontroll betaler du kun kr 926,- for kontrollen. Kontakt oss for mer informasjon

 

Utfører Snap Drive service på alle typer bilmerker?

Snap Drive utfører service på alle bilmerker. En vanlig misoppfatning er at service kun bør gjøres på merkeverksteder for å opprettholde garantier. Det stemmer ikke. Gjennom fritt verkstedsvalg, kan du få service uført uten at det går utover bilens garanti.

En del bilprodusenter har valgt å erstatte den tradisjonelle serviceboken med digital oppdatering. Når vi har utført service på bilen din, sørger vi for en digital oppdatering av serviceboken inn i produsentenes portal for de fleste merker. Enkelt og greit.

 

Utfører dere bilservice på elbil?

Vi utfører bilservice på både hybridbil og elbil. I 2023 valgte så mange som 18 000 elbilkunder å utføre service og reparasjoner hos oss. Alle våre verksteder er lokalisert med god beliggenhet i nærheten av offentlige knutepunkter i de største byene i Norge, der også elbilandelen er størst. Hos oss får du høy kvalitet til konkurransedyktig pris, og beholder bilens garantier.

Les mer om vår service til elbil her.

 

Hvor fort får jeg time til bilservice hos Snap Drive?

Med hele 26 verksteder i hele landet, finner vi enkelt en ledig dag til deg og din bil. Du kan forvente å få plass mellom 0-4 dager fra du bestiller. Bor du i sentrale områder, har vi flere verksteder og kan bistå med å finne ledig tid om det haster.

Du kan enten se på oversikten når du bestiller time, eller ringe oss på 03010 eller 977 03010. for å snakke med en av våre dedikerte personer på vårt booking- og kompetansesenter. De vil hjelpe deg å finne tid og sted som er optimalt for deg. 

Når på dagen ønsker du å levere bilen?

Du kan selv velge dette ved booking og levere bilen til avtalt tid. Når bilen er ferdig, vil du enten få en SMS eller bli oppringt av oss.

 

Hva skjer hvis dere oppdager feil ved bilen min?

Dersom vi oppdager feil eller mangler, ringer vi deg og forklarer bilens servicebehov. Vi har tett dialog om hva som skal prioriteres til hvilken tid og pris. I normalt 80 prosent av tilfellene får vi tak i nødvendige deler samme dag, og du får bilen din med deg hjem samme dag som du leverte den.  

 Våre dyktige mekanikere kan alle typer bil og kan utføre alle typer reparasjoner.

 

Bilservice på eldre biler og veteranbiler?

Eldre biler kan ha godt av en «økonomiservice» der vi ser under panseret, sjekker olje og sikkerhetspunkter slik som på en EU-kontroll. Oppdager vi mangler eller feil tar vi kontakt og har tett dialog om behov og pris.

Bilservice hos Snap Drive