BESTILL TIME

Trenger du dekkhotell for trygg og lettvint oppbevaring av dekkene dine, finnes dette på flere av våre verksteder. Les mer om våre dekkhotell.

Når bør du bytte dekk?

En ting er reglene for sommerdekk og vinterdekk, men har du tenkt over om du må skifte dekk utover det? Om de begynner å bli slitt og hvor gamle de er, har noe å si for hvor trygg bilen din er på veien.
Dekk som er i bruk, og ikke har blitt slitt til under minimumskravet, bør uansett skiftes etter om lag 5-6 år. 

Tips for å sjekke dekkene
Gjør det til en vane å sjekke dekkene jevnlig – spesielt lufttrykk. Ta også en kikk av og til for å sikre at ikke mønsteret blir slitt ulikt – har dekket blitt mye mer slitt på en kant enn den andre, eller bilen trekker til siden, kan det være lurt med en grundigere sjekk på et verksted. Det kan for eksempel skyldes feil på hjulstillingen. Snap Drive er spesialister på hjulstilling og har topp moderne utstyr for å sjekke hjulstillingen på bilen din.

Hva er TPMS, og hvor viktig er det?
TPMS står for Tire Pressure Monitoring System – på norsk gjerne forklart som automatisk trykkovervåkingssystem eller integrert dekktrykksensor.
TPMS ble påbudt i alle personbiler registrert etter 1. november 2014. Enkelte eldre bilmodeller kan også ha dette montert.
Snap Drive har kompetanse og utstyr for vedlikehold av TPMS for din bil.