Dette er noen av tegnene på at det er på tide å bytte vindusviskere.

  • Det ligger igjen striper med vann på frontruta etter bruk.
  • Gummien på viskerne har blitt hard og sprø.
  • Trafikkfilm: frontruten din har et tynt, grått lag av fett og møkk.
  • Vindusviskerne bråker når du bruker dem

Skift vindusviskere regelmessig

Det smarteste er å skifte vindusviskere regelmessig, som en del av din rutinemessige service eller dekkskifte. Nye vindusviskere er en ganske beskjeden investering som er essensiell for god sikt og trygg kjøring, spesielt i regnvær og på vinterføre. Gjør det derfor til en vane å skifte ut viskerne 1-2 ganger i året.  Da er det større sannsynlighet for at du slipper en ekspress-tur innom verkstedet, eller må sette på viskere som ikke passer på en bensinstasjon.

Fordeler med Bosch kvalitets vindusviskere

Lurer du på hvilke vindusviskere du bør velge eller hvor du skal kjøpe dem? Da er det viktig å være klar over at kvaliteten på vindusviskerne påvirker levetiden til frontruta. Dårlige vindusviskere kan føre til slitte vinduer, og du kan risikere både anmerkning ved EU-kontroll og å måtte skifte hele frontruta.

Bosch kvalitets vindusviskere har god holdbarhet til gunstig pris, og er laget spesielt for din bilmodell. Universalviskere har en størrelse som er beregnet til bruk på flere bilmodeller, og er du ekstra uheldig kan feil størrelse føre til at festet på viskerarmen knekker. Skjer dette må hele armen skiftes ut, noe som selvsagt koster mer enn å investere i spesialtilpassede viskere til din bil.

Ikke glem viskeren på bakruta

Selv om bilens bakre vindusvisker ikke blir like belastet som de på foran på bilen, er den allikevel viktig for å sørge for god sikt. Gjør det gjerne til en vane å skifte ut denne årlig i forbindelse med en service eller et dekkskifte.